nieuws

Leersumse slager Van Dijk slacht zelf

Slagersnieuws

LEERSUM – Slager Dik van Dijk slacht het vee nog zelf. Zoon Reinier is sinds januari medevennoot van de slagerij aan de Rijksstraatweg 172. ‘Een betere leerschool kun je je niet wensen.

Leersumse slager Van Dijk slacht zelf

LEERSUM – Slager Dik van Dijk slacht het vee nog zelf. Zoon Reinier is sinds januari medevennoot van de slagerij aan de Rijksstraatweg 172. ‘Een betere leerschool kun je je niet wensen.’

Het familiebedrijf dat sinds 1929 door de familie Van Dijk wordt gerund bruist van ondernemerszin en liefde voor het slagersvak. Van Dijk is nog een van de weinige slagers in ons land (rond de 100 momenteel – red.) die zelf slacht. ‘Soms kopen we wel eens vlees in, maar je merkt al snel het verschil. Als je zelf slacht weet je wat je in handen hebt. Het vlees is beter, en langer houdbaar, en hygiëne is alles in ons vak,’ laat hij de Veenendaalse krant weten.

Zoon Reinier is inmiddels de vierde generatie die de verleidingen van het slagervak niet kon weerstaan. Een betere leerschool dan de zaak van zijn vader kan hij zich niet wensen. ‘Hier leer ik alles, dat vind je niet zo snel ergens in de buurt. Er zijn sowieso nog maar weinig slagers in de provincie Utrecht die zelf slachten. Wat mij trekt is de diversiteit: het levend vee uitzoeken, het slachten, uitbenen en vliezen ,’ aldus Reinier. Sinds januari is hij medevennoot van de ondermening die sinds 2000 nadrukkelijk aan partyservice doet.

Naar het hele artikel in de Veenendaalse krant

Lees ook:
Slager Overdevest maakt zelf gelardeerde runderlever (20 mei 2010)
Slagerij Boeve in modern jasje (17 mei 2010)
Erwin Wilbers neemt slagerij over (6 mei 2010) 
Slagerij Zeegers dertig jaar in Oss (3 mei 2010) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over slagers
 

 

Reageer op dit artikel