nieuws

Landgenoten in Young Butchers’ Competition

Slagersnieuws

RIJSWIJK – Perry van den Berg heeft zich samen met Wiebe Houwers geplaatst voor de International Young Butchers’ Competion (IYBC). Ze vertegenwoordigen Nederland op 7 en 8 mei in Frankfurt.

Landgenoten in Young Butchers’ Competition

RIJSWIJK – Perry van den Berg heeft zich samen met Wiebe Houwers geplaatst voor de International Young Butchers’ Competion (IYBC). Ze vertegenwoordigen Nederland op 7 en 8 mei in Frankfurt.

De deelnemers aan de voorronde op 9 februari toonden hun kwaliteiten in drie disciplines: uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp, maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten en het vervaardigen van twee keukenklare producten.

Tevreden
De jury, bestaande uit Ton Oosterveer en Gjalt Landman (beiden van SVO) was tevreden over het niveau van de deelnemers, meldt de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS). Sjouke Bouma is reservekandidaat voor de internationale wedstrijd. Het Nederlandse team start binnenkort met een intensief trainingsprogramma.

Perry van den Berg volgt de opleiding voor winkelslager en werkt bij Slagerij Zwaard in De Lier. Wiebe Houwers leert voor winkelslager en is werkzaam bij Keurslagerij Hubers in Lichtenvoorde. Sjouke Bouma volgt ook de opleiding voor winkelslager en is in dienst bij C1000 Altenburg in Sint Nicolaasga.

Zie ook:
Filmimpressie International Young Butchers’ Competition (5 oktober 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Young Butchers 

Reageer op dit artikel