nieuws

Landelijke hamburgeractie voor KWF Kankerbestrijding

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Met een hamburgeractie willen verschillende brancheorganisaties geld ophalen voor het onderzoeksfonds van Alpe d’HuZes bij de KWF Kankerbestrijding.

Landelijke hamburgeractie voor KWF Kankerbestrijding

DOETINCHEM – Met een hamburgeractie willen verschillende brancheorganisaties geld ophalen voor het onderzoeksfonds van Alpe d’HuZes bij de KWF Kankerbestrijding.

Alle deelnemende slagers kunnen door het verkopen van speciale Alpe d’HuZes-burgers een bijdrage leveren aan kankerbestrijding. De Alpe d’HuZes-burger is een hamburger van 100 procent rundvlees, gemaakte met de ‘Pure mix’ van Verstegen. Slagers kunnen de hamburgers in pakketten van vier stuks verkopen voor vijf euro. Van dat pakket wordt twee euro afgedragen via het collecteblik. Het blik is onderdeel van het actiepakket à €35,00 dat elke slager kan bestellen en geleverd krijgt via zijn leverancier.

De actie is opgezet naar aanleiding van een idee van Thijs Kroezen (18) en Meesterslager Arno Wapenaar. Thijs is de zoon van bestuurder van Vereniging Nederlandse Meesterslagers, Ronald Kroezen, en heeft al twee keer kanker overwonnen. Om iets terug te doen voor alle andere patiënten en het onderzoek naar kanker te steunen fietst hij mee met de Alpe d’HuZes. ‘Zonder het onderzoek van het KWF had ik hier niet meer gezeten.’

Op de website www.slagersactie.nl is meer te lezen over de actie, het actiepakket en over Thijs. Lees ook meer over dit initiatief in Vleesmagazine 4, die op 17 april uitkomt. 

Reageer op dit artikel