nieuws

Krap aanbod runderen stuwt vleesprijs omhoog

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Een krap aanbod van koeien stuwde gisteren op de veemarkt Utrecht in Bunnik de verkoopprijzen omhoog.

Krap aanbod runderen stuwt vleesprijs omhoog

DOETINCHEM – Een krap aanbod van koeien stuwde gisteren op de veemarkt Utrecht in Bunnik de verkoopprijzen omhoog.

Dat was eind vorige week ook al het geval in Leeuwarden. Veehouders houden hun koeien weer vast en slachterijen pogen de slachtlijn bezet te houden. Op microniveau zijn de relatief hoge rundvleesprijzen goed nieuws voor de melkveehouders. Het maakt in ieder geval een klein beetje goed van de lage melkprijzen en dito prijzen voor nuchtere kalveren.

Op macroniveau lijkt het plaatje wat anders, menen melkveehouderijdeskundigen. Door nu de melkproductie te beperken en dus meer koeien af te voeren, zit er op termijn wellicht eerder een verhoging van de melkprijs in. 

Reageer op dit artikel