nieuws

Konijnenvlees ‘hot’ in VS

Slagersnieuws

NEW YORK – Konijnenvlees is helemaal hip in Amerika. Op Youtube worden filmpjes over hoe konijn te slachten en te bereiden driftig aangeklikt en worden er steeds meer seminars gehouden voor kooklustigen.

Konijnenvlees ‘hot’ in VS

NEW YORK – Konijnenvlees is helemaal hip in Amerika. Op Youtube worden filmpjes over hoe konijn te slachten en te bereiden driftig aangeklikt en worden er steeds meer seminars gehouden voor kooklustigen.

Ook is er een speciale website – Raisingmeatrabbits.com – met instructies over hoe konijnen voor vlees te fokken.

Een van de redenen voor de toenemende populariteit van konijnenvlees is dat het vlees duurzaam is, meldt de New York Times. Mensen kunnen konijnen zelf houden en slachten.

Goedkoop
Prettige bijkomstigheid is dat een konijn mesten niet duur is. De dieren eten gedurende hun leven voornamelijk goedkoop keukenafval, zoals sla- en groentenresten. Dit komt duurzaamheid ook ten goede omdat het keukenafval op natuurlijke wijze wordt gerecycled.

Lees ook:
Tv-kokkin toont kinderen konijnenslachterij (30 maart 2009)
Konijnenvlees van eigen bodem maakt comeback (31 mei 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over konijnenvlees

Reageer op dit artikel