nieuws

Komende 5 mei: niet slachten

Slagersnieuws

DEN HAAG – Bevrijdingsdag is dit jaar een nationale feestdag. Dat betekent dat er geen slachtaanvragen gehonoreerd worden van onder meer roodvleesslachterijen en pluimveeslachterijen.

Komende 5 mei: niet slachten

DEN HAAG – Bevrijdingsdag is dit jaar een nationale feestdag. Dat betekent dat er geen slachtaanvragen gehonoreerd worden van onder meer roodvleesslachterijen en pluimveeslachterijen.

Dat meldt de VWA (Voedsel en Warenautoriteit).

De eerstvolgende 5 mei geldt als algemene vijfjaarlijkse feestdag en wordt als zodanig erkend in bijna alle cao’s.

De VWA verricht dan ook geen werkzaamheden op deze dag, uitgezonderd in die situaties waar er regulier op zon- en/of feestdagen wordt gewerkt door VWA, meldt de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS). 

Keuringswerkzaamheden 
Er worden geen aanvragen gehonoreerd van onder meer roodvleesslachterijen, pluimveeslachterijen, export levend vee en werkzaamheden op verzoek.

Een beperkt aantal bedrijven heeft een aanvraag ingediend met het verzoek tot uitvoeren van keuringswerkzaamheden op woensdag 5 mei 2010. Deze aanvragen worden door de VWA afgewezen, betrokken bedrijven krijgen hiervan een bevestiging.

Voor meer informatie: Kris Pollaris, Projectleider Implementatie Retributie Regeling en Planningskader Voedsel en Waren Autoriteit kris.pollaris@vwa.nl of tel: 070 4484601.

Lees ook:
VWA gaat keuren op Hemelvaart (28 april 2008)
Clazing eist bij rechter keuring op Hemelvaart (21 april 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over slachterijen

Reageer op dit artikel