nieuws

Koe zakt door ijs bij slager (video)

Slagersnieuws

TZUM – Een koe op de vlucht voor het slagersmes is donderdag door het ijs gezakt in Tzum.

Koe zakt door ijs bij slager (video)

TZUM – Een koe op de vlucht voor het slagersmes is donderdag door het ijs gezakt in Tzum, schrijft de Leeuwarder Courant.

Het beest zou vanuit een transportwagen aan een lang touw de dorpsslagerij worden binnengebracht, maar brak los.De koe ging er vandoor en sprong op het ijs op de vaart achter de slagerij. De ijsvloer was daar niet dik genoeg voor. Het dier zakte er doorheen en belandde in het ijskoude water.

De slager heeft met hulp van omstanders en een shovel de koe op het droge getild. Het dier mag een week tot rust komen. De vluchtpoging heeft haar lot niet veranderd. Volgende week wordt ze alsnog geslacht zoals de bedoeling was.

 

Reageer op dit artikel