nieuws

KNS introduceert Nieuwe Hygiënecode voor het Slagersbedrijf

Slagersnieuws

RIJSWIJK – De KNS introduceert de nieuwe Hygiënecode voor het Slagersbedrijf. Alle slagers in Nederland zijn verplicht om uiterlijk 1 juni 2011 met deze nieuwe code te werken.

KNS introduceert Nieuwe Hygiënecode voor het Slagersbedrijf

RIJSWIJK – De KNS introduceert de nieuwe Hygiënecode voor het Slagersbedrijf. Alle slagers in Nederland zijn verplicht om uiterlijk 1 juni 2011 met deze nieuwe code te werken.

Deze hygiënecode is bedoeld voor slagerijen en andere vleesverkooppunten zoals boerderijverkoop en ambulante handel, inclusief kleine slachterijen en EG-erkende slagerbedrijven. Door de introductie van de Hygiënecode voor het Slagersbedrijf 2010 vervallen alle vorige codes en bestaat er nog maar een code die door de hele branche gebruikt moet worden.

Eenvoudiger in gebruik

De nieuwe Hygiënecode voor het Slagersbedrijf is eenvoudiger in gebruik dan eerdere versies, de KNS (Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie) komt hiermee tegemoet aan de wens van slagers om processen te vereenvoudigen. Met toepassing van de code is de slager in staat de voedselveiligheid van de te verkopen producten te borgen.

KNS-leden krijgen de nieuwe Hygiënecode voor het Slagersbedrijf 2010 gratis aangeboden als onderdeel van het KNS-lidmaatschap. Tijdens lanceringsevenementen op 10, 11 en 12 januari wordt de map al verstrekt aan de aanwezige KNS-leden. Verdere distributie vindt plaats via de post. Niet-leden kunnen de hygiënecode vanaf 15 januari tegen betaling van € 65,= exclusief btw bestellen via www.knsnet.nl

De KNS heeft de hygiënecode ontwikkeld door bijdragen van of in samenwerking met: TNO-Zeist, Vereniging van Keurslagers, Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW), Voedsel- en Warenautoriteit (VWA), Worstmakersgilde, Regulier Overleg Warenwet (ROW) en SVO en dankzij financiering vanuit SenterNovem (Agentschap NL), Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) en Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie.

E-learning
Om de implementatie van de hygiënecode en de bewustwording bij de toepassing van de hygiënecode te bevorderen wordt een e-learning module ontwikkeld voor zowel ondernemers als medewerkers. Deze cursus is vanaf januari gratis te volgen via www.hygienecodeslagersbedrijf.nl, mede dankzij de financiering vanuit het Hoofdbedrijfschap Ambacht (HBA) en Stichting opleidingsfonds vleesbewerkende en –vleesverwerkende bedrijven (Sovvb). Na het met goed gevolg doorlopen van de module (inclusief toets) krijgen deelnemers een certificaat.

Lees ook:
PPE presenteert aangepaste Hygiënecode (10 juli 2009)
Nieuwe Hygiënecode Kalverslachterij (30 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Hygiënecode

 

 

Reageer op dit artikel