nieuws

KNS: Etikettering voor slager belastend

Slagersnieuws

RIJSWIJK – De verkiezingen voor het Europese Parlement op 4 juni zijn voor de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) aanleiding om aandacht te vragen voor de problematiek van slagerondernemers.

KNS: Etikettering voor slager belastend

RIJSWIJK –  De verkiezingen voor het Europese Parlement op 4 juni zijn voor de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) aanleiding om aandacht te vragen voor de problematiek van slagerondernemers.

‘Brussel moet de kleinere ondernemer meer ruimte geven,’ vindt de slagersorganisatie die zich vooral hard maakt om het voorstel van een nieuwe, door de Europese Commissie opgestelde etiketteringsregel, van tafel te krijgen.  Deze nieuwe regel is zo bezwarend dat het volgens de KNS de identiteit van het ambachtelijk bedrijf aantast en in de praktijk niet uitvoerbaar is. 

Lettergrootte

Zo zou op de schapkaartjes allergeneninformatie aanwezig moeten zijn en moet op het etiket informatie over de voedingswaarde (kcal, vet, verzadigd vet en koolhydraten) worden vermeld. Deze informatie dient ook bij onverpakte producten te worden verstrekt. Verder hoort er meer informatie op het etiket te komen, terwijl de minimale lettergrootte 3 mm moet zijn. Het etiket wordt dan zo groot dat de huidige etiketteermodules daar niet meer voor gebruikt kunnen worden, stelt de KNS. ‘Bovendien wordt het product zelf onzichtbaar door zo’n groot en lelijk etiket.’

Ook voor de Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW), het Verbond van de Nederlandse Visdetailhandel (VNV) en AGF Detailhandel Nederland (ADN) zijn de etiketteringsmaatregelen belastend.

 

 

Reageer op dit artikel