nieuws

KNS dient klacht in bij Reclame Code Commissie

Slagersnieuws

RIJSSEN – Aldi heeft op 10 september 2008 een reclamefolder uitgebracht met daarin een paginagrote advertentie waarin is vermeld dat Aldi verser en goedkoper is dan de slager om de hoek.

RIJSSEN – Aldi heeft op 10 september 2008 een reclamefolder uitgebracht met daarin een paginagrote advertentie waarin is vermeld dat Aldi verser en goedkoper is dan de slager om de hoek.

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) vindt de reclame onacceptabel laat ze op haar website weten. Kort samengevat is de uitlating misleidend, onjuist, kleinerend en oncontroleerbaar. Bovendien worden appels met peren vergeleken aldus de KNS. Aldi verkoopt voorverpakt vlees. De slager verkoopt een ander product.

De KNS zal dan ook een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie. De eerste commissievergadering is pas weer medio oktober zodat zal worden gevraagd om een spoedbehandeling. Daarnaast zal worden verzocht om een openbare behandeling waarbij onderdeel van de procedure is dat de commissie een persbericht uitbrengt.

Reageer op dit artikel