nieuws

Kleine bedrijven krijgen lastig krediet

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Middelgrote en kleine ondernemingen in de bouw en de detailhandel hebben steeds meer moeite om krediet te krijgen.

DOETINCHEM – Middelgrote en kleine ondernemingen in de bouw en de detailhandel hebben steeds meer moeite om krediet te krijgen.

Uit de zogenoemde Update Financieringsmonitor van onderzoeksbureau EIM blijkt dat de detailhandel lastig aan leningen komt. Iets meer dan de helft van middelgrote en kleine ondernemingen in deze branche kreeg een afwijzing. Opmerkelijk is dat in de industrie, die veel last heeft van de economische crisis, 71 procent van de mkb-bedrijven die een krediet aanvroeg, de lening kreeg.

Kleine bedrijven getroffen
In december kreeg nog 81 procent van de mkb-bedrijven nieuwe financieringswensen rond. Nu is dat nog maar 54 procent, aldus het rapport. Grotere bedrijven slagen er makkelijker in geld te krijgen dan kleine bedrijven met minder dan tien werknemers. Van de kleine bedrijven was 47 procent succesvol, van de grotere 63 procent.
 

Reageer op dit artikel