nieuws

Klanten Slagerij van het Jaar bezoeken Eco Fields

Slagersnieuws

WEKEROM/VLAARDINGEN – Culinair slager Wapenaar uit Vlaardingen had een enerverende week. Op 1 april won hij de verkiezing Slagerij van het Jaar. Twee dagen later bezocht eigenaar Arno Wapenaar (foto) met vijftig klanten de boerderij van Eco Fields op de Veluwe. Sinds 1 februari verkoopt de bekroonde slager het biologische kalfsvlees.

Klanten Slagerij van het Jaar bezoeken Eco Fields

WEKEROM/VLAARDINGEN –  Culinair slager Wapenaar uit Vlaardingen had een enerverende week. Op 1 april won hij de verkiezing Slagerij van het Jaar. Twee dagen later bezocht eigenaar Arno Wapenaar (foto) met vijftig klanten de boerderij van Eco Fields op de Veluwe. Sinds 1 februari verkoopt de bekroonde slager het biologische kalfsvlees.

De klanten konden zich in de twee filialen van Wapenaar in Vlaardingen aanmelden voor het bezoek. Het aantal inschrijvingen was overweldigend en er werd een touringcar gehuurd. De eerste vijftig aanmeldingen konden worden gehonoreerd, nog eens ruim veertig aanmeldingen staan op een wachtlijst voor een volgend bezoek.

In de ochtend van 3 april vertrok het gezelschap vanuit Vlaardingen naar Wekerom. Bart Boon, eigenaar van boerderij Eco Fields, gaf gepassioneerd uitleg over zijn biologische bedrijf waar kalveren weer kalf mogen zijn. Uitgangspunt is dat de dieren opgroeien op een natuurlijke en diervriendelijke wijze.

Vervolgens was er een rondleiding en bezocht het gezelschap de stal waar de kalveren op dat moment door weersomstandigheden verbleven. Normaal gesproken worden de dieren dagelijks vrij en blij in de wei losgelaten maar het aanhoudende koude en natte weer liet dit op 3 april niet toe. De dieren stonden in groepsverband in de grote stal en hadden de beschikking over een bed van stro, vers water en biologisch voedsel (zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest geteelde grassen, maïs, gerst en erwten).

Biologisch kok Olivier van Staal trakteerde het gezelschap rond lunchtijd op een biologische maaltijd van  kalfsoester met schorseneren, kalfsragout met biologisch landbrood en kalfsrollade op een bedje van rucola.

Reageer op dit artikel