nieuws

Kinderen nieuwe doelgroep voor vlees

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Kinderen worden de nieuwe doelgroep van het Informatiecentrum Vlees, onderdeel van het Productschap Vee en Vlees (PVV). Dat staat te lezen in het Werkplan 2006 van het informatiecentrum.

SLAGERSWERELD – Kinderen worden de nieuwe doelgroep van het Informatiecentrum Vlees, onderdeel van het Productschap Vee en Vlees (PVV). Dat staat te lezen in het Werkplan 2006 van het informatiecentrum.

Het informatiecentrum wil kinderen veel actiever dan tot nu toe betrekken bij de vleesconsumptie. Zo wil het centrum onderdeel uitmaken van de smaaklessen die vanaf september op scholen gegeven moeten gaan worden. Momenteel wordt daar met de partijen over gesproken.

Ook het Nationaal Schoolontbijt wordt aangegrepen om vlees onder de aandacht te brengen van de jongste jeugd. Vlees maakte vorig jaar geen deel uit van het schoolontbijt. Leveranciers van vleeswaren worden aangezocht om tegen sterk gereduceerd tarief of zelfs gratis vleeswaren aan te bieden voor dit jaarlijkse evenement.

Ook wordt momenteel gewerkt aan een televisieprogramma over kinderen en hun beleving van eten. In het programma worden tal van vragen beantwoord over dagelijkse levensmiddelen en kunnen kinderen hun favoriete gerecht koken. Het Informatiecentrum Vlees bekijkt momenteel hoe het kan participeren in dit programma.

Andere activiteiten om kinderen aan het vlees te krijgen zijn het in ere herstellen van de lespakketten over vlees op scholen en de website www.vlees.nl te verrijken met een speciale kidssite. Hierop komen recepten, spelletjes en specifieke informatie te staan die kinderen bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor een spreekbeurt.

Reageer op dit artikel