nieuws

Keurslagers de Jong en Jongmans aan kop in strijd om lekkerste gehakt

Slagersnieuws

RIJSWIJK – De eerste keuring zit erop. Donderdag 18 september beoordeelde de vakjury de tientallen inzendingen van slagers die meedingen naar de bekroning Lekkerste Bal Gehakt van Nederland en de Lekkerste Gehaktvariant van Nederland. Keurslager De Jong uit Gilze en Keurslager Jongmans uit Klundert leiden respectievelijk de top 10 en de top 5 van de betreffende rubrieken.

Keurslagers de Jong en Jongmans aan kop in strijd om lekkerste gehakt

RIJSWIJK – De eerste keuring zit erop. Donderdag 18 september beoordeelde de vakjury de tientallen inzendingen van slagers die meedingen naar de bekroning Lekkerste Bal Gehakt van Nederland en de Lekkerste Gehaktvariant van Nederland. Keurslager De Jong uit Gilze en Keurslager Jongmans uit Klundert leiden respectievelijk de top 10 en de top 5 van de betreffende rubrieken.
 

Volgens de vakjury, onder leiding van chef-kok Ton Boer en verder bestaande uit oud-slager Jan van der Hek (winnaar Lekkerste Gehaktbal van Nederland 1995) en slager Raffaele Massaro van Boucherie Dungelmann (tweevoudig winnaar AD Gehakttest in 2000 en 2004), waren de verwachtingen hoog gespannen. ‘De inzendingen varieerden bij de kant-en-klare gehaktballen van 100 grammers tot bijna ponders’, aldus Ton Boer op de website van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS). ‘Van licht tot donker en van smaakvol tot minder lekker.’ Volgens de juryvoorzitter wil iedere inzender winnen en doet daar zijn best voor. Hij stelt echter vast dat er nog veel aan verbetering van de producten kan worden gedaan.

Verder geeft de jury het advies om bij gehaktvarianten ook echt een variant te creëren. Keurslager Jongmans behaalde in deze rubriek de koppositie met zijn ‘Herfstgebakjes’ (gehakt in ovenvast papieren bakje). De jury heeft een paar producten niet gekeurd omdat de inzendingen tegen de reglementen in niet gegaard waren aangeleverd. ‘Samenvattend een goede eerste ronde met perspectief voor verbetering’, zo luidt de conclusie van de jury.

Top 10 Lekkerste Bal Gehakt van Nederland
1. Keurslagerij De Jong uit Gilze                               7,550 punten
2. Slagerij Haak uit Rotterdam                                  7,515 punten
3. Keurslagerij Bert Vanthoor                                    7,450 punten
4. Keurslagerij Van Haaster                                      7,280 punten
5. Keurslager Roelof en Esther Ende uit Den Haag     7,165 punten
6. Slagerij Koekman uit Nieuwegein                          7,160 punten
7. Slagerij Meijer uit Lekkerkerk                               7,075 punten
8. Keurslager Brummelhuis uit Hengevelde                6,935 punten
9. Keurslagerij Ed Nozeman uit Leiden                     6,880 punten
10. Keurslagerij De Hek uit Spijkenisse                    6,860 punten

Top 5 Lekkerste Gehaktvariant van Nederland
1. Keurslagerij Jongmans uit Klundert                      7,892 punten
2. Slagerij De Groene Weg uit Nijmegen                   7,767 punten
3. Keurslagerij Ron v.d. Broek uit Andijk                   7.483 punten
4. Keurslager Roelof en Esther Ende uit Den Haag    7,467 punten
5. Slagerij Meijer uit Lekkerkerk                               7,358 punten

Door deelname aan de tweede ronde kunnen resultaten uit de eerste ronde worden verbeterd. Het hoogste cijfer na twee rondes is bepalend voor een plaats in de finale. Inschrijving voor de tweede ronde sluit op 22 september. De prijsuitreiking vindt plaats op 4 november 2008 tijdens de Nationale Slagers Vakbeurs in Amsterdam.
 
 

Reageer op dit artikel