nieuws

Keurslagerij Van Linschoten SVO-leerbedrijf van het Jaar

Slagersnieuws

ROTTERDAM – Grote vreugde bij Franny en Hubert van Linschoten, Keurslagers uit Rotterdam. Maandagavond 8 september werd bekend dat hun bedrijf de begeerde titel SVO-leerbedrijf van het Jaar 2008 in de wacht had gesleept.

Keurslagerij Van Linschoten SVO-leerbedrijf van het Jaar

ROTTERDAM – Grote vreugde bij Franny en Hubert van Linschoten, Keurslagers uit Rotterdam. Maandagavond 8 september werd bekend dat hun bedrijf de begeerde titel SVO-leerbedrijf van het Jaar 2008 in de wacht had gesleept.
 
Franny van Linschoten, de gedreven en betrokken ondernemersvrouw was erg blij met deze erkenning. Ze heeft zich verdiept in het opleidingstraject van de leerlingen bij haar in dienst. ‘Ik wist eigenlijk niet was competentiegericht onderwijs was, dus heb ik het boek aangevraagd en doorgewerkt.’ Op die wijze wist ze wat er van de leerlingen verwacht kon worden. Over de twee leerlingen Rieneke Kunst en Eline Hersbach is ze lovend: ‘Het is de droom van elke praktijkbegeleiders om zulke leerlingen te hebben.’

Keurslijf

Aad Reinders, manager van het SVO Kenniscentrum zei dat bij Keurslagerij Van Linschoten op gestructureerde wijze aandacht is voor het opleiden. ‘Alles is goed doordacht en vastgelegd. Niet als een keurslijf, maar om erop terug te vallen als het nodig is.’ Reinders benadrukte dat SVO leerlingen samen met het bedrijfsleven opleidt. ‘Opleiden gebeurt voor tachtig procent in het bedrijf zelf. Dat wat in de leerbedrijven gebeurt, maakt SVO vervolgens in de opleiding zichtbaar.’

Versdetailhandel

Het zijn in eerste instantie de leerlingen die de bedrijven voordragen voor het SVO Leerbedrijf van het Jaar. Daarna volgt een jurytraject en worden de bedrijven ook bezocht en getoetst. Vanwege de diversiteit is de competitie opgedeeld in vier segmenten: versdetailhandel met winnaar Keurslagerij Van Linschoten, supermarkt met als winnaar het EM-TÉ filiaal te Middelburg, de voedselverwerkende industrie met als winnaar Vleeswarenfabriek Henri van de Bilt BV te Weurt en het segment groothandel met als winnaar Norberts Irish Beef uit Rotterdam. En uit deze vier winnaars kwam Keurslagerij Van Linschoten als over all winnaar uit de bus.

SVO-directeur Johan Noltes was erg over de inzet van Van Linschoten te spreken. Franny volgt de cursus modern ondernemerschap en ontpopt zich als een zeer leergierige leerlinge. ‘Het zijn ondernemers die overal de beste in willen zijn.’  Aardige bijkomstigheid: het was 8 september precies 100 jaar geleden dat slagerij Van Linschoten zich inschreef bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam. Over een maand wordt het eeuwfeest gevierd.

Tekst en foto: Harrie Leijten
Foto: Keurslagerij Franny en Hubert van Linschoten met leerlinge Rieneke Kunst

 

Reageer op dit artikel