nieuws

Keurslagerij Pluim en De Haas Leerbedrijf van het Jaar

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Keurslagerij Pluim en De Haas uit Velp is de overall winnaar geworden van SVO verkiezing Leerbedrijf van het Jaar.

SLAGERSWERELD – Keurslagerij Pluim en De Haas uit Velp is de overall winnaar geworden van SVO verkiezing Leerbedrijf van het Jaar.

De finale van de verkiezing werd op 19 juni gehouden in Zeewolde. Keurslagerij Pluim en De Haas uit Velp kwam als beste uit de bus en ontving de ‘Talent verdient een kans’ award. Deze overall winnaar won ook de categorie grootslagerij. In de categorie slagerij won, net als vorig jaar, Slagerij De Valk uit Alphen aan den Rijn. Golff Hofstra uit Vries won in de categorie supermarkt terwijl Encebe de beste was in de categorie voedselverwerkende industrie.

Meedenken is verplicht
De jury schrijft over de winnende Keurslagerij Pluim en de Haas: ‘Het personeel wordt betrokken bij evaluaties en planningen en heeft een grote binding met het bedrijf. Medewerkers spreken met waardering en enthousiasme over de slagerij, de praktijkopleiders, de aanpak en de opleidings- en doorstroommogelijkheden. Er zijn voldoende groei- en ontwikkelingsmogelijkheden en de communicatie met docenten op de SVO-opleidingslocatie is vrijwel optimaal.’
Pluim en De Haas heeft zes Keurslagerijen in en rond Velp. De Keurslager heeft als huisregel: meedenken is verplicht. Pluim en de Haas maakt veel tijd vrij om een goede invulling te geven aan het opleiden van medewerkers. De jury heeft dat ook geconstateerd: ‘De motivatie bij praktijkbegeleiders om leerlingen te begeleiden en op te leiden is erg groot. Dit bedrijf stimuleert medewerkers om verantwoordelijkheid te nemen en zich te blijven ontwikkelen’, aldus de jury.

Tijd en energie
‘Het opleiden en begeleiden van medewerkers kost bedrijven veel tijd en energie. Hoewel deze inspanning zich terugbetaalt in enthousiaste en betrokken collega’s, verdient dit meer erkenning’, zegt SVO directeur Johan Noltes. Daarom organiseert SVO deze jaarlijkse verkiezing. SVO meldt Pluim en De Haas aan voor de landelijke, alle branches overkoepelende verkiezing van Beste Leerbedrijf van het Jaar.

Reageer op dit artikel