nieuws

Keurslagerij Matthijs opent deuren in Ede

Slagersnieuws

EDE – Op de hoek van de Brouwerstraat en de Telefoonweg opende de 26-jarige Matthijs Jongenotter woensdag 17 september Keurslagerij Matthijs.

Keurslagerij Matthijs opent deuren in Ede

EDE – Op de hoek van de Brouwerstraat en de Telefoonweg opende de 26-jarige Matthijs Jongenotter woensdag 17 september Keurslagerij Matthijs.

De vierde generatie Jongenotter begint na een korte onderbreking met een keurslagerij in Ede. Bijna vijf jaar geleden deed Piet Jongenotter de slagerij aan het Rozenplein over. Z’n vader Wim en opa Piet waren ooit als slager in het centrum werkzaam in het slagersvak. ‘Ik heb de slagervakschool gevolgd’, laat Matthijs Ede Stad weten. ‘Eerst heb ik een jaar ergens anders gewerkt. Daar heb ik leren uitbenen. Daarna ben ik voor mijn vader gaan werken. Vervolgens ben ik gaan werken als slager in Zeist en in Driebergen. Ik was al een tijd op zoek naar een pand. Het moet iets zijn in het centrum, waar de bereikbaarheid goed is voor het laden en lossen. En het moet in de buurt van een bakker, groenteboer en een supermarkt zijn. Samen met een winkelslager en een meisje ga ik aan de slag. Mijn vader komt me op maandag helpen.’

Vader Piet is er trots dat de ‘slagersdynastie’ Jongenotter na 81 jaar terug is in Ede. ‘Ik vind het hartstikke leuk dat Matthijs voor zichzelf gaat beginnen. Vijf jaar zijn we weggeweest uit Ede. De eerste maanden ga ik hem zoveel mogelijk helpen’, stelt Jongenotter senior, die net als zijn zoon Matthijs voor kwaliteit gaat. ‘Met zoveel ervaring in de familie komt dat best het goed. We hebben zeker onze stempel afgegeven’, meent Matthijs. Keurslagerij Matthijs koopt niet alles in. Maar gaat veel spullen zelf maken. ‘Worstsoorten als rookworst, boterhamworst, leverworst en grillworst. Verder boerenham, rookvlees, verse worst en dat soort dingen. Allemaal absoluut topklassekwaliteit, ja. Kwaliteit zoals de mensen altijd gewend zijn geweest van mijn vader.’

 

Reageer op dit artikel