nieuws

Keurslager Van der Horst is dieven te snel af

Slagersnieuws

EERBEEK – Geert van der Horst, eigenaar van de gelijknamige Keurslager uit Eerbeek zal maandag 3 augustus niet snel vergeten. Hij ontvreemdde die dag dieven eigenhandig de koelwagen die zij een dag eerder van hem hadden gestolen.

Keurslager Van der Horst is dieven te snel af

EERBEEK – Geert van der Horst, eigenaar van de gelijknamige Keurslager uit Eerbeek zal maandag 3 augustus niet snel vergeten. Hij ontvreemdde die dag dieven eigenhandig de koelwagen die zij een dag eerder van hem hadden gestolen.

Het opmerkelijke verhaal start op zondag 2 augustus, vertelt zoon Gert Jan van der Horst. Dieven stalen de koelwagen door het slot door te knippen. Als vader Geert de volgende dag op weg is naar de slagerij, ziet hij tot zijn verbazing zijn eigen koelwagen achter een tegemoetkomende auto zitten. Geert bedenkt zich niet en gaat de dieven achterna, vervolgt Gert Jan het verhaal.

‘Aangezien mijn vader geen mobiel bij zich had, besluit hij in te halen en op het landweggetje de weg te blokkeren wanneer er een andere auto aankomt.  Hij blokkeert vervolgens de weg en de andere automobilist belt de politie. De dief geeft als smoes dat hij de dag ervoor de koelwagen heeft gekocht Mijn vader legt hem netjes uit dat het niet mogelijk is omdat hij de papieren in de auto heeft liggen. Vervolgens verzoekt mijn vader hem netjes de koelwagen af te koppelen. Nadat hij dit gedaan heeft, weet hij te vluchten met zijn partner.’ Het kenteken van de auto van de dieven is genoteerd. Vooralsnog zijn ze nog niet opgespoord. De koelwagen is ongeschonden gebleven.
 

 

Reageer op dit artikel