nieuws

Keurslager Keulen wil 1700 meter sjasliek maken!

Slagersnieuws

HULSBERG – Een jubileum kun je vieren met acties of aanbiedingen voor de klanten. Maar Jack en Tonny Keulen uit het Limburgse Hulsberg doen het anders. Zondag 15 juni doen ze een poging om de langste shaslick van de wereld (!) te maken. Het oude record staat op 1500 meter. Ze willen dit met 200 meter overtreffen.

Keurslager Keulen wil 1700 meter sjasliek maken!

HULSBERG – Een jubileum kun je vieren met acties of aanbiedingen voor de klanten. Maar Jack en Tonny Keulen uit het Limburgse Hulsberg doen het anders. Zondag 15 juni doen ze een poging om de langste sjasliek van de wereld (!) te maken. Het oude record staat op 1500 meter. Ze willen dit met 200 meter overtreffen.

‘Wij vinden dit een originele manier om te vieren dat de zaak 50 jaar bestaat en dat Tonny en ik het bedrijf nu 25 jaar runnen. Daarnaast houden we na de recordpoging een open huis in ons nieuwe productiebedrijf in Nuth.’ Om aandacht te vragen voor de happening heeft Keulen 30.000 jubileumkranten laten verspreiden. Hierin staat de geschiedenis van Keurslagerij Keulen, nieuws over Nuth en diverse andere artikelen, waaronder een interview met Jack en Tonny zelf en diverse foto’s.

150 meter bbq
Jack over de recordpoging: ‘We hebben 7.000 shaslicks gemaakt (150 gram per stuk), op stokjes van 30 centimeter. Deze rijgen we zondag allemaal aan elkaar zodat we zeker op 1700 meter uitkomen. Er wordt 150 meter barbecue (plus 3.000 kilo houtskool!) in de Kerkstraat in Hulst uitgestald waar we de sjasliek op gaan garen. Als de sjasliek klaar is, worden de stokjes weer losgehaald en door verenigingen verkocht aan de omstanders. Voor € 1,50 per stuk. De opbrengst – ruim 10.000 euro – komt geheel ten goede aan de verenigingen. Wij zijn al tijden bezig met de voorbereiding. Het enige dat eigenlijk nog roet in het eten kan gooien is het weer…’

Na het weekend volgt een foto verslag van de recordpoging.

Nu op de foto: Jack Keulen na het winnen van de Gouden Slagersring in 2005.
 

Reageer op dit artikel