nieuws

Keuring Worstmakersgilde: ‘geweldig resultaat

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – 104 streekproducten en 37 ovenschotels. Een kwart werd beoordeeld met de volle honderd punten, een product werd afgekeurd. Dat is het resultaat van de jaarlijkse streekproductenkeuring van het Worstmakersgilde die werd gehouden op 3 november in restaurant de Engel in Houten.

SLAGERSWERELD – 104 streekproducten en 37 ovenschotels. Een kwart werd beoordeeld met de volle honderd punten, een product werd afgekeurd. Dat is het resultaat van de jaarlijkse streekproductenkeuring van het Worstmakersgilde die werd gehouden op 3 november in restaurant de Engel in Houten.

Volgens vaktechnisch adviseur van het Wortstmakersgilde Paul van Trigt een geweldig resultaat. Van Trigt: ‘Steeds meer slagers uit het westen van ons land worden geconfronteerd met de vraag naar informatie over streekproducten. Ze signaleren een toenemende belangstelling bij de consument. Daaruit voortvloeiend zien ze een gestage toename in de omzet van deze smakelijke karakterproducten. Tijdens de keuring hebben we geconstateerd dat de verzorging en afwerking steeds beter wordt. Al met al een goede ontwikkeling.’ Van Trigt wijst nog op het ruime aanbod van de streekproducten. Het aanbod tijdens de keuring varieerde van droge worsten en nagelhout tot balkenbrij in meerdere variaties. Bij de aangeboden ovenschotels plaatsten de keurmeesters nog wel enkele kanttekeningen. Ze pleiten voor het gebruik van minder mixen en adviseren gebruik te maken van echte aardappels. Het komt de smaak ten goede. Opvallend was wel de verbeterde uitstraling en presentatie van de ovenschotels. De uitslagen van de keuring worden op het jaarcongres van het Worstmakersgilde in januari 2007 bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel