nieuws

Kerstkalkoencrisis in Britse supers

Slagersnieuws

LONDEN – Britse supermarkten hebben de vraag naar kalkoenen van topkwaliteit ernstig onderschat. Daardoor dreigen er rond Kerstmis lege schappen.

Kerstkalkoencrisis in Britse supers

LONDEN – Britse supermarkten hebben de vraag naar kalkoenen van topkwaliteit ernstig onderschat. Daardoor dreigen er rond Kerstmis lege schappen.

Dat meldt het Britse vakblad The Grocer. Volgens het blad gingen de supermarkten er afgelopen voorjaar vanuit dat onder invloed van de economische crisis veel minder consumenten voor de duurste variant kalkoen zouden gaan. Daarop hebben ze hun bestellingen bij leveranciers fors verlaagd.

De beste kwaliteit kalkoenen heeft ongeveer 28 weken nodig om slachtrijp te worden. Dit betekent dat snelle extra productie niet mogelijk is. Supermarkten denken nu dat consumenten tóch gewoon veel geld gaan uitgeven aan de maaltijden met kerstmis. De beste kwaliteit kalkoenen vormen ongeveer 15 procent van de markt. Leveranciers denken dat klanten uitwijken naar goedkopere kalkoenen of naar andere vleessoorten als rundvlees of kip.

 

Reageer op dit artikel