nieuws

Kay de Jong maakt lekkerste bal gehakt van Nederland

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Kay de Jong maakt de lekkerste bal gehakt van Nederland. Culinair journalist Johannes van Dam overhandigde hem de bijbehorende bokaal tijdens de Nationale Slagers Vakbeurs.

Kay de Jong maakt lekkerste bal gehakt van Nederland

AMSTERDAM – Kay de Jong maakt de lekkerste bal gehakt van Nederland. Culinair journalist Johannes van Dam overhandigde hem dinsdag 4 november de bijbehorende bokaal tijdens de Nationale Slagers Vakbeurs.

Voor de twintigjarige winnaar uit Strijen kwam de uitverkiezing niet als een verassing. Want de fantastische bal van de 7e slagersgeneratie De Jong wordt ook door zijn klanten enorm gewaardeerd. De receptuur wilde de Keurslager op de beursvloer niet prijsgeven. Wél dat de gehaktbal 20 procent spek bevat, 20 procent rundvlees en 60 procent varkensvlees.

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) organiseert de wedstrijd ‘Lekkerste Bal Gehakt van Nederland’ niet zomaar. Algemeen directeur Mirjam van Dootingh: ‘De gehaktbal is niet meer weg te denken uit het Nederlandse huishouden. De kwaliteit van de producten gaat na deelname omhoog. Er vindt immers een analyse plaats door KBBL en een mysterie-shopper bezoekt de slagerij. Gehakt lijkt een universeel product, maar de slager kan zich ermee onderscheiden. De bal gehakt moet een omweg naar de slager waard zijn.’

Kay de Jong kreeg het de dagen na de beurs erg druk (veertig kilo gehakt draaien op één ochtend, hetgeen er normaliter in een week doorheen gaat) en volop aandacht van de media. In het Algemeen Dagblad: Ik wil de allerbeste slager worden. In dé Weekkrant.nl: Keurslagerij De Jong dik in de prijzen. In Hart van Nederland (filmpje): Beste bal gehakt (Kay de Jong na 18.50 minuut) 

 

Vlnr: Beursorganisator Peter Laan, KNS-directeur Mirjam van Dootingh, culinair journalist Johannes van Dam. 

De wedstrijd ‘Lekkerste Gehaktvariant van Nederland’ werd een prooi voor Keurslager Roelof en Esther Ende uit Den Haag met de Bourgondische Bal van 450 gram, bestaande uit varkens- en rundvlees, met kaas en prei en afgegarneerd. 

Roelof Ende neemt de bokaal in ontvangst.

 

Veel meer over de Nationale Slagers Vakbeurs in Slagerswereld.nl van 21 november.

Reageer op dit artikel