nieuws

Kalfsvleespromotie kreeg geen LNV-geld

Slagersnieuws

DEN HAAG – De tv-campagne om kalfsvlees te promoten heeft geen bijdrage gehad van het ministerie van LNV.

Kalfsvleespromotie kreeg geen LNV-geld

DEN HAAG – De tv-campagne om kalfsvlees te promoten heeft geen bijdrage gehad van het ministerie van LNV.

Dat antwoordt minister Verburg op vragen van Harrie van Bommel en Krista van Velzen van de SP. Volgens haar komt de Nederlandse bijdrage aan het promotieprogramma met tv-keurmeester Rob Geus (foto) volledig voor rekening van het Nederlandse bedrijfsleven, meldt Meat & Meal. Verburg stelt de COV wel te hebben gesteund bij het voordagen van de campagne bij de Europese Commissie. Dit in het kader van een steunregeling voor voorlichtings- en afzetbevorderingsprogramma’s voor landbouwproducten op de Europese interne markt.

Verder voldeed het programma aan alle door de Europese Commissie gestelde criteria, zegt Verburg.

Bekijk de tv-spot

 

Reageer op dit artikel