nieuws

Jurriaan Rexwinkel opent slagerij in Borculo

Slagersnieuws

BORCULO – De droom van Jurriaan Rexwinkel gaat in vervulling. Op 11 februari opent hij als Keurslager in een voormalige dierenspeciaalzaak aan de Veemarkt zijn eigen zaak. De winkel biedt werk aan vier vaste medewerkers en drie oproepkrachten.

Jurriaan Rexwinkel opent slagerij in Borculo

BORCULO – De droom van Jurriaan Rexwinkel gaat in vervulling. Op 11 februari opent hij als Keurslager in een voormalige dierenspeciaalzaak aan de Veemarkt zijn eigen zaak. De winkel biedt werk aan vier vaste medewerkers en drie oproepkrachten.

‘Ik had tabak van leren, wilde liever iets met de handen doen’, vertelt Jurriaan Rexwinkel (32) uit Haaksbergen tegen De Stentor. Door een stage raakte hij enthousiast voor het slagersvak. ‘Ik ging naar de slagersvakschool. Leerde er uitbenen, vlees afsnijden, maar ook bloedworst maken. Het is een mooi ambacht. Ik vind het geweldig om creatief met vlees om te gaan en mensen advies te geven over het gebruik van vlees’, legt hij uit.

De afgelopen jaren verhuurde Jurriaan zich als zelfstandige aan slagerijen in de regio. Ook was hij enige tijd compagnon van een slager in Lichtenvoorde. Het initiatief van Rexwinkel is opmerkelijk, omdat het aantal zelfstandige slagers in Nederland nog steeds daalt. Rexwinkel kan zich dan ook goed voorstellen dat zijn initiatief verbazing wekt. ‘Maar uit marktonderzoek blijkt dat er in Borculo behoefte is aan een slagerij’, stelt hij vast. Rexwinkel is blij met de plek van zijn zaak. ‘Het is in het hartje van Borculo en vlakbij het gemeentehuis.’ Een slagerij anno 2009 is volgens hem meer dan een verkooppunt van vlees. ‘We gaan ook belegde broodjes verkopen en maaltijden. Maar ook tapenades en andere hapjes. Ook gaan we aan catering doen en de presentatie is belangrijk. De klanten kunnen zien hoe we het vlees snijden, de broodjes en dergelijke klaarmaken. Het vlees hangt in een glazen kast.’

 

Reageer op dit artikel