nieuws

Jumbo beste biovlees-verkoper

Slagersnieuws

VEGHEL – Jumbo komt als beste supermarktketen uit de bus als verkoper van biologisch vlees en vleesvervangers.

VEGHEL – Jumbo komt als beste supermarktketen uit de bus als verkoper van biologisch vlees en vleesvervangers.

Dat blijkt uit de eerste editie van de Supermarktmonitor Vlees en Vleesvervangers van Varkens in Nood en Milieudefensie. Het aanbod bij de Veghelse supermarktketen is groot en goed geprijsd. Ook Plus en Dekamarkt scoren goed. Super de Boer presteert het slechtst en staat onderaan in de lijst van tien onderzochte supermarkten. Dit komt door de hoge prijzen en het relatief kleine aanbod. Ook besteedt de supermarkt in reclamefolders weinig aandacht aan biologisch vlees en vleesvervangers. Hoogvliet en Coop scoren niet veel beter.

In de Supermarktmonitor Vlees en Vleesvervangers van de beide organisaties is voor het eerst het complete prijs-, aanbod- en reclamebeleid van de tien grootste Nederlandse supermarkten in kaart gebracht. Daaruit blijkt onder meer dat het gemiddelde prijsverschil tussen biologisch en gangbaar vlees 81 procent is.

Vlees
Bij Coop en Jumbo is het verschil relatief klein, terwijl de consument bij Dirk van den Broek, Hoogvliet en C1000 gemiddeld twee keer zo veel betaalt. Prijzen van biologisch vlees en vleesvervangers lopen per supermarkt sterk uiteen. Ook het aanbod verschilt sterk:

Plus heeft het grootste aanbod met 45 biologische vleesproducten en vijftig vleesvervangers, terwijl Dirk van den Broek twaalf vleesvervangers aanbiedt en klanten van Hoogvliet kunnen kiezen uit twaalf biologische vleesproducten.
 

Reageer op dit artikel