nieuws

Jos Ramekers luidt noodklok bij staatssecretaris

Slagersnieuws

ZOETERMEER – Jos Ramekers, voorzitter van Productschap Vee Vlees en Eieren (PVE) maakt zich ernstig zorgen om de kwaliteit van het vakonderwijs. Reden van zijn zorgen zijn aangekondigde bezuinigingen van ruim een miljard euro. Hij heeft een brandbrief gestuurd naar de staatssecretaris van Onderwijs Van Bijsterveld.

Jos Ramekers luidt noodklok bij staatssecretaris

ZOETERMEER – Jos Ramekers, voorzitter van Productschap Vee Vlees en Eieren (PVE) maakt zich ernstig zorgen om de kwaliteit van het vakonderwijs. Reden van zijn zorgen zijn aangekondigde bezuinigingen van ruim een miljard euro. Hij heeft een brandbrief gestuurd naar de staatssecretaris van Onderwijs Van Bijsterveld.

Ramekers schrijft: ‘Wij maken ernstig bezwaar tegen een korting op de middelen die voor het overgrote deel bedoeld zijn voor ondersteuning van het bedrijfsleven bij het uitoefenen van zijn rol in het mbo. Die ondersteuning betreft vooral de 185.000 erkende leerbedrijven die gemiddeld 50% van de opleidingstijd van 500.000 mbo’ers voor hun rekening nemen.’
Het kabinet zoekt geld voor de verbetering van de arbeidsvoorwaarden van docenten. Het daarvoor benodigde bedrag van 1,2 miljard moet binnen de onderwijsbegroting worden gevonden. Als de bezuiniging doorgaat zullen volgens de voorzitter kenniscentra niet in staat zijn een aantal doelstellingen te halen en leerlingen worden gedupeerd. De kwaliteit van de opleiding in het algemeen is in gevaar, aldus de voorzitter van PVE.

Reageer op dit artikel