nieuws

Joosten verkoopt dagelijks 150 balletje van de Koningin (film)

Slagersnieuws

BARNEVELD – Slager Jan Joosten speelt handig in op de populariteit van de carnavalshit ‘De balletjes van de Koningin’ van André van Duin. De kraker gaat over de gehaktballetjes die de Koningin haar gasten serveert. Joosten verkoopt er nu 150 per dag.

Joosten verkoopt dagelijks 150 balletje van de Koningin (film)

BARNEVELD – Slager Jan Joosten speelt handig in op de populariteit van de carnavalshit ‘De balletjes van de Koningin’ van André van Duin. De kraker gaat over de gehaktballetjes die de Koningin haar gasten serveert. Joosten verkoopt er nu 150 per dag.

‘Van Duin werpt zich met deze hit bewust of onbewust op als ambassadeur van de oerNederlandse gehaktbal’, vindt Keurslager Joosten. ‘Hier moeten wij als Nederlandse slagers op inspringen. Het is gratis reclame. Afgelopen vrijdag was het een gekkenhuis en gingen er 300 over de toonbank. De laatste dagen zijn het er gemiddeld 150 per dag.’
 
Vanaf 3 februari heeft de Barneveldse slager ‘De balletjes van de Koningin’ in zijn toonbank liggen. Het zijn gehaktballen met oranje paneermeel die per vijf stuks voor 3,95 euro over de toonbank gaan. Meerdere slagers volgen zijn voorbeeld inmiddels. André van Duin heeft via de mail laten weten de actie van Joosten een geslaagde te vinden. 

Naar de film (o.a. interview met Joosten) 

Reageer op dit artikel