nieuws

Joodse slager blijkt niet zo kosjer

Slagersnieuws

ANTWERPEN – Het openbaar ministerie heeft een boete van 2.000 euro geëist tegen Herman W., een joods-orthodoxe handelaar in vlees van kippen en kalkoenen, wegens inbreuken op de hygiëne en de voedselveiligheid.

ANTWERPEN – Het openbaar ministerie heeft een boete van 2.000 euro geëist tegen Herman W., een joods-orthodoxe handelaar in vlees van kippen en kalkoenen, wegens inbreuken op de hygiëne en de voedselveiligheid. 

Bij een controle in 2005 stelde het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) zware inbreuken vast in de zaak van W. De inspecteurs gingen uiteindelijk over tot sluiting van de winkel, maar W. werd opnieuw betrapt, waarna het parket overging tot vervolging.

De slager kreeg een minnelijke schikking aangeboden, maar hij hield zich niet aan het afbetalingsplan. Daardoor eindigt hij nog voor de strafrechter.
 

Reageer op dit artikel