nieuws

Jokkende slagers op web

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Wakker Dier heeft onlangs een filmpje op haar site gezet van YouTube waarin slagers van C1000 jokken over hun vlees. De slagers beweren geen vlees van onverdoofd gecastreerde biggen te verkopen, terwijl hoofdkantoor Schuitema eerder aan Wakker Dier toegaf dit wél te doen.

SLAGERSWERELD – Wakker Dier heeft onlangs een filmpje op haar site gezet van YouTube waarin slagers van C1000 jokken over hun vlees. De slagers beweren geen vlees van onverdoofd gecastreerde biggen te verkopen, terwijl hoofdkantoor Schuitema eerder aan Wakker Dier toegaf dit wél te doen.

De dierenwelzijnsorganisatie deed onderzoek naar de informatie over varkensvlees die C1000-slagers gaven aan hun consumenten. In 58% procent van de gevallen vertelde de slager maar wat. Dit varieerde van: ‘We verdoven want anders krijg je een hoge boete’, tot ‘Varkens worden in Europa verdoofd, alleen Arabieren doen alles onverdoofd.’

Wakker Dier voert dit jaar intensief campagne tegen de onverdoofde biggencastratie, voornamelijk gericht op de grootverbruikers C1000, Albert Heijn, Hema (rookworst) en Unox.

Bekijk het filmpje >>>

Reageer op dit artikel