nieuws

Jan van Zon stopt met zijn slagerij

Slagersnieuws

MOERGESTEL – Jan en Corrie van Zon uit Moergestel stoppen op zaterdag 27 september met hun bedrijf. Jan van Zon wordt in oktober 65 jaar. Zoon Richard neemt het bedrijf niet over; hij wordt chef slager bij Keurslagerij Marco van Strien in ’s Gravenmoer.

MOERGESTEL – Jan en Corrie van Zon uit Moergestel stoppen op zaterdag 27 september met hun bedrijf. Jan van Zon wordt in oktober 65 jaar. Zoon Richard neemt het bedrijf niet over; hij wordt chef slager bij Keurslagerij Marco van Strien in ’s Gravenmoer.

De ondernemer heeft vier jaar over deze beslissing nagedacht ‘een goedlopende zaak laat je niet zo maar achter’, zo zegt hij in de regionale krant Brabants Dagblad. Van Zon wilde gezien zijn leeftijd en de plannen van zijn zoon niet de nodige investeringen doen om het bedrijf aan te passen aan de huidige warenwettelijke eisen.

Van Zon staat in de regio rondom Moergestel bekend om zijn worstenmakerij. De zachte worst is veelgevraagd, maar ook voor zijn rauwe en gekookte ham komen de mensen speciaal naar zijn slagerij. Van Zon: ‘Ik ben ook in mijn ‘vrije’ tijd regelmatig in de slagerij om nog het een en ander af te maken of om nog wat worsten af te koken. Een zaak aan huis is handig, maar de keerzijde is wel, dat je gemakkelijk doorgaat, soms ook in de nachtelijke uurtjes. Ik zit al mijn hele leven in het vlees. Als boerenzoon werkte ik tot mijn 22e op het bedrijf van mijn vader. Na mijn diensttijd ging ik werken bij een vleesgroothandel.’

Op 34-jarige leeftijd besloot Van Zon een avondopleiding te gaan volgen en een jaar later, in 1979, opende hij zijn eigen slagerij in Moergestel. ‘Ik zal het vak en de klanten missen’, maar, zo voorspelt hij: ‘Ze zullen me nog vaak zien in het dorp, want ik ben veel te graag onder de mensen!’

 

Reageer op dit artikel