nieuws

Ireen Wüst krijgt pikant cadeautje

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Slager Hein Swolfs van Viandrie in Goirle biedt tijdens de huldiging van Olympische kampioen Ireen Wüst in Goirle een ‘pikante Wüst’ aan. De worst wordt overhandigd door kennissen van de slager die tijdens het carnaval verkleed gingen als lopend buffet.

SLAGERSWERELD – Slager Hein Swolfs van Viandrie in Goirle biedt tijdens de huldiging van Olympische kampioen Ireen Wüst in Goirle een ‘pikante Wüst’ aan. De worst wordt overhandigd door kennissen van de slager die tijdens het carnaval verkleed gingen als lopend buffet.

Swolfs: ‘Ik heb meteen ingehaakt toen onze plaatsgenote goud greep op de 3000 meter schaatsen in Turijn. Ik kwam op het idee toen een plaatselijke ondernemer een zelfgemaakte poster uitdeelde aan de collega ondernemers. Hij vroeg alle ondernemers op een bepaalde manier in te haken om de feestvreugde te vergroten.’ Swolfs ging uit van een gedroogde varkensworst die hij altijd al maakte. Het is een pikante worst die zijn smaak dankt aan vloeibare paprika en Chili-Peitsche van Raps. Een pikant kruidenmengsel waarin chilipeper is verwerkt. De droge worst weegt circa 200 gram en kost € 2,00. Swolfs doopte de worst, voor deze gelegenheid om tot ‘Pikante Wüst’ en zette de naam op de poster van de kampioene die hij op een buitenbord had geplakt. ‘Ik ben volledig overdonderd door de impact van mijn actie’, aldus Swolfs. ‘Iedereen viel over me heen. Vara’s ontbijtradio, de Telegraaf en andere kranten en natuurlijk ook de klanten. Vooral ook nieuwe klanten zijn er op af gekomen. De omzet is niet echt schokkend, maar er wordt ongelooflijk over gekletst en dat is de beste reclame die je kunt hebben.’

Reageer op dit artikel