nieuws

Inzamelingsactie vlees voor moslims

Slagersnieuws

DEN HAAG – Om de moslimgemeenschap in Nederland tegemoet te komen, wordt vlees ingezameld voor het offerfeest.

Inzamelingsactie vlees voor moslims

DEN HAAG – Om de moslimgemeenschap in Nederland tegemoet te komen, wordt vlees ingezameld voor het offerfeest.

De hulporganisatie Cordaid en de Stichting Samenwerkende Moslim Hulporganisaties hebben bedacht dat minder bedeelde moslims in Nederland ook recht hebben op een stuk vlees tijdens het offerfeest dat van 20 tot en met 24 december plaatsvindt.

Slagerijen
Het vlees wordt ingezameld via moskeeën en islamitische slagerijen. Het vlees wordt verwerkt tot worsten en Turkse pizza’s. Daarna moet het bij de voedselbanken en centra voor dak- en thuislozen terechtkomen. Die verspreiden het dan onder moslims, maar ook onder andere mensen die daar behoefte aan hebben.

‘De actie is een gebaar van sympathie en empathie vanuit de moslimgemeenschap voor de medemens en wil een bijdrage zijn aan de armoedebestrijding in Nederland’, zegt een woordvoerder van Cordaid. Vertegenwoordigers van moskeeën, Turkse organisaties en politici van Turkse afkomst helpen bij de inzameling.

 

Reageer op dit artikel