nieuws

Introductie StreekSelecties uitgesteld

Slagersnieuws

UDENHOUT – De introductie van vlees, vleeswaren en andere producten onder de merknaam StreekSelecties wordt uitgesteld. Het bedrijf achter de introductie krijgt het niet tijdig rond.

Introductie StreekSelecties uitgesteld

UDENHOUT – De introductie van vlees, vleeswaren en andere producten onder de merknaam StreekSelecties wordt uitgesteld. Het bedrijf achter de introductie krijgt het niet tijdig rond.

De streekproducten die vanaf januari 2008 onder de merknaam StreekSelecties via de supermarkten aangeboden zouden worden komen later op de markt. De speciaal daarvoor opgerichte Brabantse onderneming StreekSelecties BV is nog bezig met de selectie van geschikte boerderijproducten. Op termijn brengt StreekSelecties ook producten uit andere regio’s op de markt.  Oorzaak van de vertraging zijn problemen bij de selectie van de juiste boerderijproducten. StreekSelecties zegt hier meer tijd voor nodig te hebben.

Het bedrijf wil eerst basisproducten zoals vlees, vleeswaren, maar ook brood en banket in het assortiment opnemen. Daarna volgen andere producten. StreekSelecties komt tegemoet aan de groeiende behoefte van consumenten en supermarktketens aan hoogwaardige luxe producten uit de eigen regio. Volgens onderzoek hebben streekproducten een omzetpotentieel van 1-1,5 miljard euro. Momenteel wordt daarvan slechts 120-180 miljoen euro verzilverd.

 

Reageer op dit artikel