nieuws

Internationale titels slager Van der Horst

Slagersnieuws

EERBEEK – Sinds enkele dagen verkoopt Keurslager Van der Horst in zijn winkels in Eerbeek en Dieren vlees van internationale topkwaliteit.

Internationale titels slager Van der Horst

EERBEEK – Sinds enkele dagen verkoopt Keurslager Van der Horst in zijn winkels in Eerbeek en Dieren vlees van internationale topkwaliteit.

De Keurslager behaalde prijzen tijdens de internationale wedstrijd La Confrérie des Chevaliers. Slagers en traiteurs uit binnen- en buitenland sturen ieder jaar hun exclusieve producten in. De tientallen hamsoorten, worsten en patés zijn onderhevig aan een strenge keuring op internationaal niveau. De producten worden beoordeeld op onder meer kleur, smaak, snijvlak, zenen en darm

Van der Horst zond dit jaar drie vleeswaarproducten in. Zijn producten behaalden een gouden of zilveren medaille. Drie soorten ham werden door de jury zo goed bevonden, dat ze tot internationaal winnaar werden uitgeroepen. Zeker gezien de concurrentie (zo’n zeventig topslagers uit onder meer België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk) mag dat een opmerkelijk resultaat worden genoemd. ‘Ook al omdat het op Italiaanse wijze bereide rauwe hammen zijn,’ zegt Van der Horst in De Stentor.

Lees ook:
Internationale titel John van Broekhuizen (9 maart 2009) 
Prix D’Éxcellence voor slager Theo Carbijn  (24 februari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Berichten over wedstrijden

 

Reageer op dit artikel