nieuws

Internationale titel John van Broekhuizen

Slagersnieuws

ROERMOND – Slager John van Broekhuizen uit Balkbrug is uitgeroepen tot algemeen internationaal kampioen bij de jaarlijkse slagerswedstrijd van de Confrérie des Chevaliers

Internationale titel John van Broekhuizen

ROERMOND – Slager John van Broekhuizen uit Balkbrug is uitgeroepen tot algemeen internationaal kampioen bij de jaarlijkse slagerswedstrijd van de Confrérie des Chevaliers.

Slagers en traiteurs uit binnen- en buitenland sturen ieder jaar hun exclusieve producten in. De tientallen hamsoorten, worsten en patés zijn onderhevig aan een strenge keuring op internationaal niveau. De producten worden beoordeeld op onder meer kleur, smaak, snijvlak, zenen en darm.Van Broekhuizen, in november vorig jaar ook al algemeen kampioen bij de Nationale Slagersvakwedstrijden in Amsterdam, behaalde een gemiddelde score van 49.9 punten. ‘Geweldig,’ aldus de ambachtelijke slager. ‘9 x 50 punten en 1 keer 49 punten voor mijn ingezonden vleesproducten. Bijna de maximale score.’

Jaarlijkse strijden zo’n 200 slagers uit de hele wereld om een internationale of nationale beker. Dit jaar zelfs 12 deelnemers uit Japan, maar ook waren er topslagers uit Israël, Italië en Frankrijk die een gooi deden naar de diverse prijzen. Zaterdagavond 21 maart tijdens de ‘Grande-Chapitre’ (grote feestavond) in de Orangerie in Roermond werd Van Broekhuizen gehuldigd. 

De ambachtelijke winkel van John van Broekhuizen in Balkbrug.

Meer over John van Broekhuizen in Slagerswereld van 27 maart.

Lees ook: Prix D’Excellence voor slager Theo Carbijn

               John van Broekhuizen algemeen kampioen NSV

 

Reageer op dit artikel