nieuws

Inschrijving Nationale Slagers Vakwedstrijd gestart

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Inschrijven voor de VAS Nationale Slagers Vakwedstrijd is vanaf heden mogelijk.

Inschrijving Nationale Slagers Vakwedstrijd gestart

AMSTERDAM – Inschrijven voor de VAS Nationale Slagers Vakwedstrijd is vanaf heden mogelijk.

Dit jaar is de organisatie van de jurering geheel in handen van de VAS (Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie). Wim Arisse, Gjalt Landman en Gerard Marlet vormen de hoofdjury. Zij worden ondersteund door Paul van Trigt en bijgestaan door keurmeesters en jongeren van de SVO/opleidingen. De prijsuitreiking vindt plaats op 8 november om 12.30 uur in het Borchlandrestaurant. De met 96 tot en met 101 punten beoordeelde producten worden met de naam van de inzender en het puntenaantal gepresenteerd in het midden van de beurshal.

Algemeen VAS Kampioen

Naast de Nationaal Kampioen en de Junioren Kampioen is de titel Algemeen VAS Kampioen ook in de rubriekenlijst opgenomen. Sinds vorig jaar kent de organisatie alleen nog maar een goudwaardering toe; bij het behalen van een score van 96 tot en met 99 punten per product ontvangt de deelnemer een oorkonde met gouderkenning. Bij het behalen van 100 en 101 punten per product ontvangt men een goud ster-erkenning. Om het vakmanschap te promoten worden producten in natuurdarm beloond met een extra bonuspunt. Dit geldt echter alleen voor de rubrieken A3, A4, A5, A6. In het reglement staat beschreven welke darmen dit betreft. Producten uit de productgroepen A en B worden op 5 november 2011 gekeurd. De producten (schotels, sierstukken) uit de presentatiegroep C worden op maandagmorgen 7 november 2011 tussen 9.00 uur en 11.00 uur beoordeeld.

Avond met Paul van Trigt
Als voorbereiding op de vakwedstrijd houdt Paul van Trigt op 10 oktober in het VAS kantoor de bekende avond waarbij slagers in de gelegenheid worden gesteld om producten aan te bieden en deze te laten keuren door Paul. Men kan zich voor deze avond opgeven bij het VAS secretariaat.

Inschrijven vanaf heden
Vanaf heden is het mogelijk om in te schrijven voor de vakwedstrijd. Men kan het reglement en inschrijfformulier vanaf die datum downloaden via www.vas-zas.nl of opvragen bij het secretariaat. Deelnemers aan eerdere vakwedstrijden krijgen het inschrijfformulier automatisch toegezonden.

Klik hier voor de beurswijzer VAS

Lees ook:
Saté-rijgwedstrijd op slagersbeurs (17 augustus 2011)
Veel animo voor VAS-beurs (1 juli 2011)
VAS-beurs op 7 en 8 november (23 februari 2011)
VAS-beurs inspiratie voor slagers (foto’s) (2 november 2010)
 

 

Reageer op dit artikel