nieuws

Informatieavond schademelding stroomstoring Tieler- en Bommelerwaard

Slagersnieuws

RIJSWIJK – Veel ondernemers in de Tieler- en Bommelerwaard weten niet precies hoe en welke schade ze kunnen melden naar aanleiding van de grote stroomstoring eind vorig jaar.

RIJSWIJK – Veel ondernemers in de Tieler- en Bommelerwaard weten niet precies hoe en welke schade ze kunnen melden naar aanleiding van de grote stroomstoring eind vorig jaar.
 
Daarom organiseren de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, MKB Oost-Nederland en VNO-NCW Midden op woensdag 13 februari om 19.30 uur een informatiebijeenkomst in Waardenburg.

 

Schade vergoed?
De afgelopen weken heeft de Kamer van Koophandel honderden schademeldingen binnen gekregen. De verwachting is dat het aantal verder oploopt. Bij de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel hebben zich inmiddels meer dan 1.000 ondernemers gemeld. Gedupeerde ondernemers is direct na de grote stroomstoring eind december gevraagd om een kopie van hun schademeldingsformulier te sturen naar de Kamer van Koophandel. Op deze manier trachten de KvK, MKB Oost-Nederland en VNO-NCW Midden zicht te krijgen op de totale schade voor het bedrijfsleven. Op basis van inzage in een aantal van die formulieren heeft een onafhankelijk schade-expertisebureau vastgesteld dat ondernemers niet precies weten hoe en welke schade ze kunnen melden. Met de bijeenkomst van 13 februari hopen de ondernemersorganisaties hen meer duidelijkheid te bieden.

Schade melden
De Dienst Regelingen (onderdeel van het ministerie van LNV) handelt sinds 9 januari de schade van de stroomstoring in de Tieler- en Bommelerwaard af, waardoor schademeldingsformulieren niet meer bij de gemeente kunnen worden gemeld. Alle schadeformulieren die bij de gemeente, het energiebedrijf of Defensie zijn gemeld, worden overgedragen aan de Dienst Regelingen. Er kan alleen schade gemeld worden die niet gedekt wordt door een verzekering. Er is nog geen einddatum vastgesteld voor het melden van de schade.

 
Bron: KNS

Reageer op dit artikel