nieuws

Inbreker in slagerij door hond gebeten

Slagersnieuws

HAARLEM – Een inbreker die in januari op heterdaad werd betrapt in een slagerij aan de Belgiëlaan, heeft zich bij de rechtbank beklaagd over zijn aanhouding waarbij een politiehond werd ingezet.

HAARLEM – Een inbreker die in januari op heterdaad werd betrapt in een slagerij aan de Belgiëlaan, heeft zich bij de rechtbank beklaagd over zijn aanhouding waarbij een politiehond werd ingezet.

Vier agenten achtten het nodig de Mechelse herder Baco af te sturen op de man die zich had verstopt in de slagerij. De hoofdagent die bij deze actie de leiding had, legde woensdag ter zitting uit dat hij en zijn mannen niet wisten wat hen te wachten stond; de inbreker kon gewapend zijn. Vandaar dat zij Baco de zaak instuurden. De advocaat van de inbreker vond dat de politie daarmee veel te ver was gegaan en pleitte voor vrijspraak van het tweede feit dat zijn cliënt ten laste was gelegd, te weten verzet bij aanhouding. De hond had zijn tanden stevig in het been van de heftig spartelende verdachte gezet; daarbij vloeide overigens geen bloed.

Maar de aanklager spotte dat de verdachte niet zo moest zeuren. ‘Heel jammer dat u bent gebeten, maar dan had u ook maar niet moeten inbreken.’Aangezien de 36-jarige verdachte een strafblad heeft van meer dan twintig pagina’s vol diefstallen en inbraken, eiste de officier het volle pond tegen de verdachte: zes maanden cel. Uitspraak over twee weken. ‘

 

Reageer op dit artikel