nieuws

Hygiëne bij Keurslagers in orde

Slagersnieuws

LEUSDEN – In 2007 is bij 556 Keurslagers een hygiënekeuring uitgevoerd door het Kwaliteit Bewakingsbureau voor Levensmiddelen (KBBL). De gemiddelde score, op een schaal van 1 tot 10, is 8,5.

Hygiëne bij Keurslagers in orde

LEUSDEN – In 2007 is bij 556 Keurslagers een hygiënekeuring uitgevoerd door het Kwaliteit Bewakingsbureau voor Levensmiddelen (KBBL). De gemiddelde score, op een schaal van 1 tot 10, is 8,5.

Het onderzoek vond plaats in de periode februari-juni. Zoals alle jaren zijn verschillende producten bemonsterd en beoordeeld op versheid en hygiëne. Daarnaast werd de naleving op de Keurslager Hygiënecode (uitwerking wettelijke voorschriften Warenwetregeling Hygiëne van Levensmiddelen) beoordeeld. Het totaal gemiddelde bedraagt 8,5. En dat is 0,2 punten hoger dan vorig jaar. Een goede score dus.

Ongeveer tweederde van de Keurslagers ontving in 2007 een oorkonde hygiëne. Dat is 62% en daarmee een stijging ten opzichte van de 55% in 2006. Dit blijkt ook uit het aantal productherkeuringen: 8,5% nu, tegenover 10% in 2006.

 

Reageer op dit artikel