nieuws

Hoog bezoek voor SVO

Slagersnieuws

RIJSWIJK – Staatssecretaris van onderwijs Marja van Bijsterveldt heeft een bezoek gebracht aan de SVO vakopleidingen Zij bezocht donderdag 16 april de opleidingslocatie in Rijswijk waar ze deelnemers en medewerkers van SVO aan het werk zag.

Hoog bezoek voor SVO

RIJSWIJK – Staatssecretaris van onderwijs Marja van Bijsterveldt heeft een bezoek gebracht aan de SVO vakopleidingen Zij bezocht donderdag 16 april de opleidingslocatie in Rijswijk waar ze deelnemers en medewerkers van SVO aan het werk zag.

 

Tijdens het werkbezoek was ze getuige van een verkoopinstructie voor praktijkopleiders. Producten op het gebied van vlees, vis, wild en gevogelte, groente en fruit gingen over de toonbank. Van Bijsterveldt zag ook in de praktijk hoe competentiegericht onderwijs eruit ziet. Sinds 2003 ontwikkelt SVO competentiegericht onderwijs, waarbij de nadruk voor de deelnemers ligt op het ontwikkelen van vaardigheden, houding, kennis en de toepassing ervan. De werkpraktijk staat centraal in het onderwijs van SVO.

Onder de indruk
De staatssecretaris was onder de indruk van de persoonlijke aanpak door docenten en de aandacht voor het ambacht. Ook de unieke samenwerking tussen de mbo vakinstelling en het SVO Kenniscentrum trof haar. Van Bijsterveldt: ‘Ik zie dat de samenwerking tussen SVO en de bedrijven uit de branche de kwaliteit van het onderwijs verbetert. SVO heeft in dat opzicht al belangrijke stappen gezet in de invoering van het competentiegericht onderwijs.’
SVO werd tachtig jaar geleden opgericht door en voor slagers maar is inmiddels uitgegroeid tot dé mbo-opleider in de verse voedingsbranche.


 

Reageer op dit artikel