nieuws

Honderden vacatures bij Belgische slagers en bakkers

Slagersnieuws

BRUSSEL – ‘Crisis of niet, in heel veel ambachtelijke sectoren merk je duidelijk dat er nog altijd een serieus tekort is aan medewerkers’, zegt Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo.

Honderden vacatures bij Belgische slagers en bakkers

BRUSSEL – ‘Crisis of niet, in heel veel ambachtelijke sectoren merk je duidelijk dat er nog altijd een serieus tekort is aan medewerkers’, zegt Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo (Unie van zelfstandige ondernemers).

In bepaalde segmenten van de bouw, maar vooral bij bakkers en slagers staan nog honderden jobs open. Het heeft volgens hem te maken met vooroordelen over de baan en over de aparte werkuren, maar dé hoofdoorzaak blijft een gebrek aan instroom vanuit het onderwijs, laat hij optekenen in De Standaard online. ‘Wie bereid is om zich bij te scholen, vindt daarom niet morgen maar zeker overmorgen probleemloos een job. En jongeren die vandaag voor een technische opleiding kiezen, zijn zo goed als zeker van een leuke en interessante baan waarmee ze goed hun boterham kunnen verdienen,’ meent Van Eetvelt.

En zelf een zaak opstarten om aan de werkloosheid te ontsnappen? ‘De crisis is nog te vers om nu al een toename van het aantal starters te zien’, zegt de Unizo-topman. ‘Iedereen zit nog te veel met de bibber op het lijf en kijkt de kat uit de boom. Maar tijdens vorige crises zagen we altijd een toename van het aantal starters en ik zie niet in waarom dat nu niet het geval zou zijn.’ 

 

Reageer op dit artikel