nieuws

Herman Vocking overleden

Slagersnieuws

UTRECHT – Herman Vocking (81) is vrijdag overleden. Vocking is de zoon van de bedenker van de gelijknamige worst.

UTRECHT –  Herman Vocking (81) is vrijdag overleden. Vocking is de zoon van de bedenker van de gelijknamige worst.

Herman Vocking had samen met zijn broer jarenlang de leiding over het Utrechtse slagersbedrijf. Onder hun leiding werd de donkere leverworst landelijk bekend, onder meer door de campagne ‘It’s Vocking Delicious’. Herman Vocking was de zoon van de man die in 1891 Varkensslachterij H.N.A. Vocking oprichtte. De ambachtelijke slagerij was gevestigd aan de Steenweg. Samen met zijn broer Richard nam Herman de leiding van het bedrijf over van zijn vader, net als het meer dan honderd jaar oude geheime recept van de leverworst.

Het broodje Vocking is nog altijd een begrip in Utrecht.

 

Reageer op dit artikel