nieuws

‘Henny Swinkels heeft meeste invloed

Slagersnieuws

APELDOORN – Het publiek in de agrosector vindt directeur Henny Swinkels VanDrie Group de meest invloedrijke persoon. Dat blijkt uit de uitslag van de publieksstemming van de Agri Top 50. Dit is een lijst van de vijftig meest invloedrijke personen in de agrosector.

‘Henny Swinkels heeft meeste invloed

APELDOORN – Het publiek in de agrosector vindt directeur Henny Swinkels VanDrie Group de meest invloedrijke persoon. Dat blijkt uit de uitslag van de publieksstemming van de Agri Top 50. Dit is een lijst van de vijftig meest invloedrijke personen in de agrosector.

In de uiteindelijke lijst – waar de publieksstemming deel van uitmaakt – eindigde Swinkels op de twaalfde plaats. Dankzij de overname van de Alpuro Group klom Swinkels liefst negen plaatsen op.

Op nummer één is landbouwminister Gerda Verburg geëindigd. Zij nam het stokje over van Antoon Vermeer die jarenlang gold als meest invloedrijke persoon. Onlangs trad hij terug als voorzitter van ZLTO.

Daan van Doorn, die per 1 januari uit dienst treedt bij Vion, kwam uit op een vijfde plaats.

Gedreven
Het Agrarisch Dagblad, dat de Agri Top 50 samenstelt omschrijft Swinkels zo: ‘Swinkels is een figuur die je overal tegenkomt waar iets te netwerken en te beslissen valt wat de kalverhouderij aangaat. Gedreven man, waar de familie Van Drie heel tevreden mee kan zijn.’

Bekijk hier de hele Agri Top 50

Lees ook:
VanDrie Group neemt Alpuro over (18 noveber 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Henny Swinkels
Alle berichten over VanDrie Group

Reageer op dit artikel