nieuws

Helft Duitsers vertrouwt vlees in supers niet

Slagersnieuws

HOHENHEIM – Eén op de twee Duitsers vertrouwt het vlees in de supermarkten niet. Duitsers hebben sowieso van alle Europeanen het minste vertrouwen in hun voedsel, bleek eerder al uit een Amerikaans onderzoek van het Food Marketing Institute.

Helft Duitsers vertrouwt vlees in supers niet

HOHENHEIM – Eén op de twee Duitsers vertrouwt het vlees in de supermarkten niet. Duitsers hebben sowieso van alle Europeanen het minste vertrouwen in hun voedsel, bleek eerder al uit een Amerikaans onderzoek van het Food Marketing Institute.

De helft van het aantal Duitsers twijfelt aan de kwaliteit van het vlees in supermarkten, mede vanwege de vele vleesschandalen de afgelopen jaren. Dat meldt Meatandmeal.nl. Twee studenten van de Universiteit Hohenheim ondervroegen klanten in supermarkten over hun vertrouwen in voedsel. Uit hun onderzoek bleek dat de meeste consumenten afgaan op wat in de media wordt geschreven of gezegd over voedsel en vlees. ‘Dat is eigenlijk geen goed beeld, want de media schrijven alleen over voedsel als er wat verkeerd is gegaan’, aldus de universiteit in de Stuttgarter Zeitung.

Misverstanden
Zo denken consumenten bijvoorbeeld dat varkenspest via varkensvlees op mensen kan worden overgebracht en denkt zeventig procent van de ondervraagden dat genetisch gemanipuleerd vlees in supermarkten wordt verkocht. Eén op de vijf mensen denkt bovendien dat vlees vol hormonen zit. Verder hebben veel mensen blind vertrouwen in biologische producten omdat deze als ‘gezond’ worden gepresenteerd én denken consumenten dat kip gezonder is dan varkens- of rundvlees.  Ook wordt helderrood vlees verkozen boven donkergekleurd vlees, omdat dit als mals en fris wordt gezien. Kleur zegt echter niets over malsheid en frisheid.

Overigens staan mannen minder wantrouwend tegenover vlees dan vrouwen. Daarnaast schatten zij het vetpercentage van vlees beter in.

 

Reageer op dit artikel