nieuws

Heffing vleestax bedreiging slager

Slagersnieuws

RIJSWIJK – De KNS ageert fel tegen de mogelijke verhoging van het BTW- tarief op vlees van 6% naar 19%. Doorvoering brengt het bestaan van de ambachtelijke slager in gevaar.

Heffing vleestax bedreiging slager

RIJSWIJK – De KNS ageert fel tegen de mogelijke verhoging van het BTW-tarief op vlees van 6% naar 19%. Doorvoering brengt het bestaan van de ambachtelijke slager in gevaar, aldus de KNS.

Het aanpassen van het BTW-tarief op vlees van een laag naar een hoog tarief is bedoeld om vleesconsumptie te verminderen om zo het milieu verder te ontlasten. Beperken van de vleesconsumptie wordt op het moment frequent door politieke partijen ingezet als wapen in de naderende verkiezingstrijd. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) ergert zich hier mateloos aan.

Prijsverhoging

Algemeen directeur Peter Hoogenboom van de KNS: ‘De zelfstandige slagerondernemer, een ambachtsman bij uitstek, en zelfs de hele slagersbranche is bij een verhoging van het BTW-tarief echt in gevaar. Slagers zijn ondernemers die over het gehele assortiment een prijsverhoging moeten doorvoeren als gevolg van de mogelijke BTW-wijziging. Deze prijsverhoging jaagt de consument weg bij de slager om het vlees vervolgens ergens anders te kopen. Supermarkten hebben een breed assortiment en kunnen de verhoging makkelijker verdisconteren binnen de gehele prijslijn en hierdoor blijven de kiloknallers bestaan.’

MKB-Nederland ondersteunt de KNS in deze en onderneemt stappen richting de Tweede Kamer om deze ontwikkeling een halt toe te roepen.

Lees ook:
‘Kiloknaller D66 in strijd met de wet’ (9 april 2010)
D66 wil kiloknallertax (7 april 2010)
ChristenUnie: vlees onder hoog btw-tarief (6 april 2010) 
GroenLinks wil invoering vleestax (23 maart 2010)
Verburg blijft vleestax afwijzen (2 maart 2010)
Verburg ziet niets in vleestax (8 februari 2010)
PVV: Vleestax is bloody shame (19 januari 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de vleestax

 

 

Reageer op dit artikel