nieuws

Halal-vlees bezig aan opmars

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Halal, bereiding van voedsel volgens de islamitische wet, rukt steeds verder op in de Nederlandse schappen. Fabrikant Mekkafood uit Venlo heeft de productie met 25 procent opgeschroefd naar 7800 ton halal vlees per jaar.

Halal-vlees bezig aan opmars

AMSTERDAM –  Halal, bereiding van voedsel volgens de islamitische wet, rukt steeds verder op in de Nederlandse schappen. Fabrikant Mekkafood uit Venlo heeft de productie met 25 procent opgeschroefd naar 7800 ton halal vlees per jaar.

Het gaat dan om snacks, zoals frikadel en gehaktballetjes, waarvan het vlees volgens islamitische regels is verwerkt. Uiteraard zit er geen varkensvlees in, want dat zijn onreine dieren. Nederlanders eten inmiddels 80.000 Turkse halal pizza’s per week, afkomstig van de Venlose fabrikant. ‘Vooral de groei van de vraag naar halal producten onder niet-moslims merken we sterk, maar natuurlijk speelt ook de toename van het aantal moslims een rol’, zegt directeur Rene van Appeldorn van Mekkafood in De Telegraaf.

 

Reageer op dit artikel