nieuws

Hachelijk avontuur slager Peter Cappuyns

Slagersnieuws

HEUSDEN (BE)- In de Aldi en slagerij Renmans in Heusden is, na de brutale overval twee maanden geleden, iedereen opnieuw aan het werk. De bedrijfsleiding heeft maatregelen genomen om een nieuwe overval te vermijden. En dat geeft slager Peter Cappuyns (foto)een gerust gevoel.

Hachelijk avontuur slager Peter Cappuyns

HEUSDEN (BE)- In de Aldi en slagerij Renmans in Heusden is, na de brutale overval twee maanden geleden, iedereen opnieuw aan het werk. De bedrijfsleiding heeft maatregelen genomen om een nieuwe overval te vermijden. En dat geeft slager Peter Cappuyns (foto) een gerust gevoel.

‘Als je meewerkt, gebeurt er niks. Anders ben je dood.’ Het zijn twee zinnen die Peter Cappuyns nooit meer zal vergeten. De slager werd dinsdag 8 april bijna een uur lang gegijzeld door twee gangsters. ‘De langste 50 minuten uit mijn leven. Uiteindelijk leer je op zo’n korte tijd aanvaarden dat het gedaan is met jou. Het enige wat je dan nog belangrijk vindt, zijn de vrouw en kinderen die je achterlaat’, vertelt de slager. Wat is er die bewuste dinsdagochtend precies gebeurd?

Dood

‘Zoals elke werkdag parkeerde ik mijn auto aan de achterkant van de parking langs de Koolmijnlaan en stapte uit om naar de achterdeur te lopen. Op dat ogenblik sprong er een man vanachter de container uit en richtte een revolver op mijn hoofd. Een fractie van een seconde dacht ik dat het een misplaatste grap was. Tot een tweede gangster te voorschijn kwam en me doodleuk vertelde: ‘Als je meewerkt, gebeurt er niks. Anders ben je dood.’ Toen besefte ik dat het menens was.’
 
‘Die eerste nacht heb ik geen oog dichtgedaan. En ook nu besef ik dat ik heel dicht bij de dood heb gestaan. Dat de daders professionals zijn, is mijn geluk geweest. Ze lieten zich niet op stang jagen door het eerste en beste dat niet in hun plan paste. De meeste tijd lieten ze mij met rust en waren ze hun eigen zaken aan het regelen. Zo sopten ze de deur met zeep in om alle sporen uit te wissen. Voor hetzelfde geld hadden ze me bont en blauw geslagen. Dan was het niet zo simpel geweest om opnieuw beginnen te werken.’

 

Reageer op dit artikel