nieuws

Hachelijk avontuur slager Aldershof

Slagersnieuws

OOSTERWOLDE – Drie dekstieren uit Oosterwolde hadden duidelijk geen zin in een verzetje. De beesten zouden oudjaarsdag koeien moeten dekken, maar bij het overladen gingen ze ervandoor. Slager Aldershof trof maatregelen.

Hachelijk avontuur slager Aldershof

OOSTERWOLDE  –  Drie dekstieren uit Oosterwolde hadden duidelijk geen zin in een verzetje. De beesten zouden oudjaarsdag koeien moeten dekken, maar bij het overladen gingen ze ervandoor. Slager Aldershof trof maatregelen.

Twee stieren renden door het weiland richting Fochteloo, de andere verkoos een woonwijk in Oosterwolde. Slager Karel Aldershof uit Oosterwolde was nog maar net gealarmeerd, toen de stier voor zijn raam langs liep. Met een verdovingsgeweer op zak zetten de slager en een boer de achtervolging in. Nadat de stier verschillende voortuintjes had vertrapt, dook hij bij de Nanningasluis de Opsterlandse Compagnonvaart in.

Slager Aldershof kon de stier naar een minder diep gedeelte laten zwemmen door aan zijn neusring te trekken. Met een sleepkabel door de ring en een touw om de hals kon het beest de wal op worden getrokken. Aldershof: ‘Verdoven had geen zin. Dat adrenaline-niveau was zo hoog, dat een verdoving niets zou uitmaken.’ Voorlopig staat de stier nog in de stal van de slager. ‘Die is nog steeds gek in de kop. Als ik hem in de wei zet, vliegt hij dwars door het hek en is hij weer weg.’

Vandaag gaan de stieren alsnog naar de koeien.

 

Reageer op dit artikel