nieuws

Grote inval bij 19 Duitse worstfabrikanten

Slagersnieuws

BERLIJN – De Duitse kartelwaakhond is een grootschalig onderzoek begonnen tegen de vleeswarenindustrie. De instelling heeft invallen gedaan bij negentien grote ondernemingen, waaronder Herta en Wiltmann.

Grote inval bij 19 Duitse worstfabrikanten

BERLIJN – De Duitse kartelwaakhond is een grootschalig onderzoek begonnen tegen de vleeswarenindustrie. De instelling heeft invallen gedaan bij negentien grote ondernemingen, waaronder Herta en Wiltmann.

De vleeswarenfabrikanten worden ervan verdacht illegale prijsafspraken te hebben gemaakt, meldt het Duitse vakblad LebensmittelZeitung. De invallen vonden al plaats op 22 juli, maar komen nu pas in de publiciteit. In totaal waren er 41 medewerkers van het Bundeskartellamt en 46 politiemensen actief bij de invallen in alle uithoeken van Duitsland.

Duidelijke aanwijzingen
Volgens de kartelwaakhond zijn er duidelijke aanwijzingen dat de bedrijven onderling afspraken hebben gemaakt over prijsverhogingen. Dit zou zijn gebeurd tussen 2003 en 2008.  Bekende merkfabrikanten als Herta, Stockmeyer, Rügenwalder Mühle, Metten en Wiltmann zijn betrokken bij het onderzoek.

De Duitse industrie wil niet officieel reageren terwijl het onderzoek nog loopt. Volgens bronnen zijn de gelijktijdige prijsverhogingen vooral te wijten aan gestegen productiekosten, niet aan afspraken.

 

Reageer op dit artikel