nieuws

Grootslagerijen, retail en industrie aan bod bij Slavakto

Slagersnieuws

UTRECHT – Voor het eerst wordt tijdens de Slavakto een aparte vakwedstrijd gehouden voor industrie, grootslagerijen/- worstmakerijen en worstmakerijen van retailers. De Slavakto is van 28 tot en met 30 september in de Jaarbeurs in Utrecht.

Grootslagerijen, retail en industrie aan bod bij Slavakto

UTRECHT –  Voor het eerst wordt tijdens de Slavakto een aparte vakwedstrijd gehouden voor industrie, grootslagerijen/- worstmakerijen en worstmakerijen van retailers. De Slavakto is van 28 tot en met 30 september in de Jaarbeurs in Utrecht.

Naast de vakwedstrijden voor de ambachtelijke slagers wordt voor het eerst in de geschiedenis van de Slavakto een specifieke wedstrijd voor de industrie, grootslagerijen/-worstmakerijen én worstmakerijen van retailers georganiseerd. ‘Hiermee anticiperen wij op verzoeken uit de markt,’ licht bestuurslid Wim Haarsma van Stichting Slavakto toe. De presentatie en prijsuitreiking van deze competitie speelt zich af in een aparte setting. De wedstrijden staan ook voor buitenlandse deelnemers open.

Goud
Om voor het predikaat Goud in aanmerking te komen, moet een door de slager ingezonden product minimaal 96 punten scoren. Het aantal rubrieken onder de productgroepen ‘worst en vleeswaren’ en ‘traiteur’ is teruggebracht. Naast een aantal rubriekskampioenen, kunnen deelnemers ook aanspraak maken op de titels ‘Slavakto Provinciekampioen’ en ‘Algemeen Slavaktokampioen’. Ook junioren maken kans op deze titels.

De vakjury staat onder leiding van vaktechnisch adviseur Paul van Trigt en elke winnaar ontvangt een compleet uitgewerkte reclamecampagne. Deelnemers kunnen zich via de  vernieuwde website www.slavakto.nl aanmelden. Hier is ook het reglement te vinden.

 

Reageer op dit artikel